Potrzebna pomoc

Kontakt z nami, formularz adopcyjny, informacje o forum adopcyjnym

Potrzebna pomoc

Postprzez SuperDog Śro 21 Lut, 2007 22:31

Szukam chętnych-wolontariuszy (koordynatorów regionalnych) do współpracy w stworzeniu zespołu osób, które będą sprawdzały w sieci (a w razie potrzeby i w trenie) lokalne schroniska, przytuliska, fundacje, do których może trafić posokowiec. Wolontariusz powinien zebrać wszelkie informacje na temat psa: miejsce przebywania, czas, od jakiego przebywa w schronisku, ogólne zachowanie i stan zdrowia, zdjęcia.

O wolontariuszach będą poinformowane schroniska w każdym regionie, które w razie pojawienia się posokowca będą informowały o tym fakcie konkretnego wolontariusza. Jest to rodzaj współpracy forum adopcyjnego ze schroniskami.
Szczytem marzeń byłoby stworzenie sieci domów tymczasowych.

To jest zarys ogólny idei. Należy się zastanowić, na jakich zasadach ma odbywać się ta współpraca (umowa czy wzajemne zaufanie).

Ja prowadzę bazę danych (kartoteka) wszystkich posokowców w potrzebie, spisuję stosowne umowy adopcyjne, biorę na siebie odpowiedzialność za psy.

To są początki. Liczę na pomoc wszystkich miłośników zwierząt. Nie jest to temat zamknięty – będę wdzięczna za wszelkie pomysły.
:lol:
Ostatnio edytowany przez SuperDog Wto 24 Kwi, 2007 12:30, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Dołączenie: Pią 16 Lut, 2007 20:47
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza Ząbkowice

Postprzez majka127 Śro 28 Mar, 2007 18:19

Ja mam taki pomysł, ponieważ mam kontakty z kilkoma schroniskami w okolicy Warszawy( z dzieciakami zbieramy różne różności , pieniążki , 1 % z podatku i takie tam)to przy najbliższych wizytach zostawimy zdjecie posokowca i telefony do mnie i do mojej pracy. Jeśli pojawi się posokowiec, szybka informacja do mnie. Tyle mogę zaoferować.
majka127
Użytkownik

Dołączenie: Sob 24 Lut, 2007 19:53
Miejscowość: Kobyłka

Postprzez SuperDog Śro 28 Mar, 2007 18:32

Majka127 zmieniłabym opcję "tyle mogę zaoferować" na aż tyle mogę ... Właśnie o tego typu siatkę mi chodzi.
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez airgialla Wto 24 Kwi, 2007 09:38

Mieszkam w okolicy Zgorzelca a w leżącej opodal Dłużynie jest schronisko dla małych zwierząt więc kraniec zachodnio-południowy jest obstawiony jeśli pojawi się w tym schronisku jakiś posoczek zajmę się jego losem. W Jeleniej Górze mam Wojtka, który zapewne w potrzebie również pomoże. Póki co w żadnym ze schronisk posokowca nie ma.
Airgialla stoi na straży zachodnich rubieży :wink:
'S rioghal mo dhream
Awatar użytkownika
airgialla
Użytkownik

Dołączenie: Sob 21 Kwi, 2007 20:27
Miejscowość: Bogatynia/Bratków

Postprzez SuperDog Wto 24 Kwi, 2007 19:07

Dziękuję za pomoc. Potrzebne mi będą jakieś namiary na Ciebie i Wojtka również.

Image

Źródło:
WIKIPEDIA
Ostatnio edytowany przez SuperDog, Pią 14 Wrz, 2007 13:09, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez airgialla Śro 25 Kwi, 2007 10:37

Woow SuperDog przed tobą nic się nie ukryje :D to apropos klanowego zawołania i herbu :o
Mój numekek komurecki już masz a w razie czego na pr. prześlę
Wojtka użyjemy tylko w razie gdy do Jelonki nie będę mogła pojechać sama :wink: on ma tylko 13 kilosów ale niestety mieszka w takim miejscu że komórki tracą zasięg internetu brak :wink: Ot dzicz jakowaś przyjedziesz to zobaczysz :D
'S rioghal mo dhream
Awatar użytkownika
airgialla
Użytkownik

Dołączenie: Sob 21 Kwi, 2007 20:27
Miejscowość: Bogatynia/Bratków

Postprzez rudamalpa2 Nie 29 Kwi, 2007 23:55

Z Gdyńskiego Ciapkowa będę miała info. Mam tam znajowego weta i opiekunkę. Rzucę im hasełko i bedą pamiętać. Na dom tymczasowy się nie piszę, bo nie mam miejsca w domu (nie wspomnę o sąsiadach) na kolejnego posoczka :( Bycie rodziną zastepczą skończyłoby się jak z Sanką - posoczek zostałby u mnie.
rudamalpa2
Użytkownik

Dołączenie: Sob 14 Kwi, 2007 18:25
Miejscowość: Gdynia

Postprzez SuperDog Pon 28 Maj, 2007 08:26

Dziękuję dziewczyny. Czekam na chętnych z pozostałych rejonów Polski :D
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez aaskaaa Pon 28 Maj, 2007 08:38

SuperDog Ty wiesz że w razie czego to na mnie też możesz liczyć! Ja jednak mam nadzieję, że w Krakowie w schronisku nigdy nie pojawi się posokowiec!
aaskaaa
Użytkownik

Dołączenie: Śro 28 Mar, 2007 15:50
Miejscowość: kraków

Postprzez SuperDog Pon 28 Maj, 2007 18:56

aaskaaa, kłaniam się nisko. Dziękuję, że chcesz pomóc :D Może znajdzie się jeszcze ktoś chętny - Polska długa i szeroka.
Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez Ewa Drabińska Pon 28 Maj, 2007 20:08

Oczywiście jeśli chodzi o rejon dolnego śląska to służę pomocą. Sprawdzam co kilka dni schronisko we Wrocławiu ale na szczęście nie ma tam żadnego posoczka.
Ewa Drabińska
Użytkownik

Dołączenie: Śro 21 Lut, 2007 21:54
Miejscowość: Oława

Postprzez SuperDog Pon 28 Maj, 2007 20:24

No to pięknie. Grunt to wcześniejsza organizacja. Mam nadzieję, że już nie zobaczymy posokowców w schroniskach. Ale oczywiście pomarzyć można. Ja mam ciągle przed oczami pierwsze dwa posokowce Hansa i Fridę. Nie przypuszczałam, że po nich będą następne.
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez Maria1105 Czw 25 Paź, 2007 10:14

Im więcej czytam, tym bardziej mnie to wciąga :) . W Pile też jest schronisko, z tego co wiem PB tam nie ma, zaglądaliśmy tam, gdy szukaliśmy pieska, zanim znaleźlismy Maxa, a może to on nas znalazł? :wink: . Jeśli mogę się na coś przydać, będzie mi miło. :lol:
Maria1105
Użytkownik

Dołączenie: Śro 10 Paź, 2007 16:57

Postprzez SuperDog Czw 08 Lis, 2007 21:36

Maria1105, jasne, ze możesz się przydać. Dziękuję za zainteresowanie. Jeśli możesz monitorować schronisko w Pile to już bardzo dużo. Witaj na pokładzie - świeża krew zawsze mile widziana. Liczę na ciekwe pomysły :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SuperDog
Site Admin

Postprzez kora 1 Śro 09 Kwi, 2008 14:04

Potrzebna pomoc służę bardzo chętnie. Mieszkam na śląsku i mam kontakt z większością schronisk. Jesli mogłabym pomoc to bedzie mi ogromnie miło :)
kora 1
Użytkownik

Dołączenie: Wto 08 Kwi, 2008 15:31

Powróć do Dlaczego jesteśmy?

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość